USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Belediyesi öncülüğünde Suriyeli Sığınmacılara yönelik yardım kampanyası Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırı ile başlatıldı.

 Tokat Belediyesi öncülüğünde Suriyeli Sığınmacılara yönelik yardım kampanyası Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırı ile başlatıldı.
01-10-2013 10:12
Google News

Tokat Belediyesi öncülüğünde Suriyeli Sığınmacılara yönelik yardım kampanyası Cumhuriyet Meydanında kurulan yardım çadırı ile başlatıldı. Yardım kampanyası için kurulan çadır önünde düzenlenen programa; Belediye Başkanı  Adnan Çiçek, Tertip Komitesi Başkanı Ekrem Özer ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Tertip Komitesi Başkanı Ekrem Özer, yaptığı açıklamada, Tokat Belediyesi desteğinde 10 sivil toplum kuruluşu tarafından insani yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Özer, tüm sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet etti.

Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise yaptığı açıklamada;  komşu ülkelerden Suriye’de ciddi bir karışıklık söz konusu olduğunu hatırlatarak, “ Orada zülüm gören insanların sığınabileceği ender ülkelerden birisi bizim ülkemiz. “ dedi.

Çiçek, açıklamasında şunları söyledi. “Şuanda da Suriye’ye komşu olan başta Şanlıurfa olmak üzere Kilis, Gaziantep gibi illerimizde çok yoğun kamplar oluşturuldu. Bu kamplarda yer alan sığınmacılara hükümetimiz özellikle kamptamında başta gıda olmak üzere sağlık ve güvenlik gibi birçok hizmeti sunuyor. Fakat kamların dışında da 50’nin üzerinde bir kitle kent merkezlerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının destek ve yardımları ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Şuanda Türkiye’de kamp dışında bulunan sığınmacıların yarısından çok daha fazlası Şanlıurfa’da konuşlanmış durumda. Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesi ile çok ciddi yardım kampanyaları başlatıldı, bu kampanyalar bölgesel olduğu için artık bunlarında güç yetirebileceği bir durumun ötesine geçti. Sonraki süreçte Şanlıurfa’da yer alan Sivil Toplum Kuruluşları kendi aralarında bir platform oluşturdular Suriye’ye Yardım Platformu diye bir platform oluşturdular. Anadolu da birçok ilde buna benzer kampanyalar düzenlendi. Bizde burada; Belediye Başkanlığımızın destekleri ile dersek daha doğru olur, ilimizdeki bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bu yardım kampanyasında toplanan yardımlar Şanlıurfa’da bunun için oluşturulmuş olan platforma teslim edilecek. Siyasilerimiz devrede, o bölgede Belediye Başkanı arkadaşlarımız devrede, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çok değerli yöneticileri devrede, Tokat’ta da ilk planda biraz daha aceleye geldi 10 tane Sivil Toplum Kuruluşumuz bu kampanyayı başlattı ama bu kampanya bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına açıktır.

Kampanyanın mahiyeti şudur; özellikle kış bastırmadan önce ağırlık olarak dayanıklı tüketim malzemeleri ve kuru gıda ağırlıklı olmak şartı ile kampanya düzenleyeceğiz. Bizimde eşdeğer olarak bölgemizde Sivas, Amasya, Çorum, Kırşehir ve Kırıkkale gibi birçok ilimizde bu kampanyalar düzenlenecek. Ben Tokat’ta da ciddi bir kampanya süreci yaşayacağız kanaatindeyim. Toplanan bütün yardımlar tır ile söz konusu olan bölgeye iletilecek. Biz bunun sadece belediye ve birkaç tane Sivil Toplum Kuruluşunun nezdinde sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını bu Kampanyaya desteğe çağırıyoruz. Çünkü bu bir insanlık görevidir. Herkesin bu kampanyaya katılım göstermesi gerekiyor. Ben şimdiden başta tüm Orta Doğu da olmak üzere Suriye de akan kanın durmasını temenni ediyorum. Ayrıca Suriye de mazlumlara yapılan zulmün bitmesi için millet olarak bütün İslam Alemi olarak dua etmemiz gerekir. Ayrıca bir gerçek var ki; şuanda bölgede kanayan bir yara var, aç insanlar var, kış geldiğinde açıkta kalacak olan insanlar söz konusu, bu insanlara da Tokat halkının duyarlı olacağı kanaatindeyim. Kampanyaya katılım gösteren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli yöneticilerine ve üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Kampanyanın da hayırlara güzelliklere vesile olmasını diliyorum ” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda başlatılan yardım kampanyası 23 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47